Tribina „Stop nasilju – stop diskriminaciji

Crveni krst Bujanovac realizuje projekat „Stop nasilju – stop diskriminaciji“ uz finansijsku pomoć Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu.

Projektne aktivnosti se sastoje u realizaciji radionica sa decom školskog uzrasta na temu diskriminacije, sprečavanju nasilja na internetu i bezbednog korišćenja interneta. Takođe, projektom je predviđena organizacija tribina za roditelje, prosvetne radnike i mlade u opštini Bujanovac. Tribina je organizovana dana 25.novembra od 17:00 h u prostorijama SC „Mladost“ u Bujanovcu na temu bezbednost dece na internetu, sprečavanju nasilja na internetu i diskriminacije među mladima.

Panelisti na tribini su pile predstavnice Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Emina Beković i Bojana Žujović. Prisutnima na tribini su prezentovane opasnosti koje mladi mogu da dožive na internetu i način kako da iste zažtite. Zaključak same tribine je bio da su roditelji veoma malo informisani o aktivnostima svoje dece i o opasnostima koje ih vrebaju, što od samih predatora na internetu tako i od samih vršnjaka.