Dododatna obuka trenera i edukatora u programu borbe protiv trgovine ljudima

U subotu i nedelju, 24. i 25. marta 2018, uz podršku Španskog Crvenog krsta, održan je sastanak i dodatna obuka trenera i edukatora u programu borbe protiv trgovine ljudima sa ciljem predstavljanja novog materijala i dogovora o budućem radu. Sastanku su prisustvovali volonteri koji sprovode aktivnosti u programu borbe protiv trgovine ljudima u organizacijama Crvenog krsta Bujanovac, Voždovac, Zvezdara, Kovin, Kragujevac, Kruševac, Negotin, Palilula, Pančevo, Rakovica, Stari Grad, Surčin, Čukarica i Šabac. Svoje iskustvo u radu na istim programima sa volonterima Crvenog krsta Srbije podelili su predstavnici Portugalskog Crvenog krsta, Crveni Krst Crne Gore i Centra za saradnju u Mediteranu koji su se obratili putem Skype-a.
Drugog dana sastanka, učesnike je pozdravio i tokom dana u diskusijama učestvovao Mitar Đurašković, rukovodilac Kancelarije za koordinaciju aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima, Ministarstva unutrašnjih poslova.
Učesnici su tokom diskusije iskazali veliko zadovoljstvo u pogledu dostupnosti novog materijala prilagođenog potrebama realizacije pmrograma i očekivanje uspešnosti primene istog u budućim aktivnostima.