Letnji kamp Crvenog krsta Gadžin Han

Crveni krst Gadžin Han u periodu od 17. do 24. jula 2018. godine organizuje tradicionalni Letnji kamp Crvenog krsta. Kamp se ove godine organizuje 24. put.

U radu Kampa učestvuje preko 60 polaznika i volontera iz 15 organizacija Crvenog krsta iz Srbije i Bugarske, a svi učesnici smešteni su u prostorijama Osnovne škole „Vitko i Sveta“.

Iz Crvenog krsta Bujanovac kampu prisustvuju dva volontera i jedan predavač.

Na poziv Crvenog krsta Gadžin Han, polaznike i edukovane volontere – predavače na kamp uputile su sledeće organizacije: Bela Palanka, Bujanovac, Vlasotince, Gračanica, Doljevac, Kosovo Polje, Kosovska Mitrovica, Kostinbrod (Bugarska), Leposavić, Majdanpek, Novo Brdo, Pirot, Svilajnac i Ćićevac.

Cilj Kampa ove, kao i svih ranijih godina je da polaznici kroz predavanja o prvoj pomoći, sprečavanju trgovine ljudima (antitrafiking), dobrovoljnom davalaštvu krvi, radionice iz programa „Promocija humanih vrednosti“ i „Istraživanje međunarodnog humanitarnog prava“, kao i kroz mnoge druge zabavne i sportske sadržaje, nauče nešto novo ili prošire već stečeno znanje iz širokog spektra aktivnosti koje ostvaruje Crveni krst u Srbiji.