Paket za novorođenu bebu

Crveni krst Srbije sa želјom da se priklјuči borbi protiv “bele kuge” i realizaciji cilјeva Strategije populacione politike u našoj Republici, inicirao je podršku realizaciji tradicionalne akcije “Paket za novorođenu bebu” sa motom “Da nas bude više“ kod Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, što je od strane ministarstva i prihvaćeno, i u vezi sa tim je kroz Sporazum o saradnji, pored ostalih, ugovorena i podrška ovoj aktivnosti Crvenog krsta.

Koncept akcije „Paket za novorođenu bebu“ jeste da sve bebe rođene u Nedelјi Crvenog krsta, koja se obeležava u periodu od 8. do 15. maja, kao i njihove mame, budu obradovane simboličnim poklonom dobrodošlice.

Kako epidemiološka situacija ove godine ne dozvolјava realizaciju na način kako je to bila praksa prethodnih godina, da se porodilјama i novorođenim bebama poklon paketi predaju u samom porodilištu, te u nastojanju da se akcija svakako sprovede uz sva podrazumevajuća i neophodna prilagođavanja datim okolnostima, ovogodišnja realizacija koncipirana je na sledeći način.

Porodilјe koje su na svet donele bebe u periodu 8-15. maja 2021.godine, je potrebno da se jave organizaciji Crvenog krsta iz svoje sredine, tačnije u mestu gde je prijavlјena novorođena beba, u ovom slučaju Bujanovac,  u roku od mesec dana od rođenja deteta (najkasnije prijave se mogu očekivati 15. juna). Nakon toga, roditelji će biti pozvani od strane Crvenog krsta Bujanovac i informisani o terminu i načinu preuzimanja paketa za novorođenu bebu.

Prijava se može obaviti svakog radnog dana u periodu od 08:00 do 16:00 časova na telefon 017 651 209, kao i na e mail adresu Crvenog krsta Bujanovac: bujanovac@redcross.org.rs