Projekat „Stop nasilju stop diskriminaciji“

Crveni krst Bujanovac uz finansijsku pomoć iz budžeta Republike Srbije – Službe Koordinacionog tela Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu, počeo sa realizacijom Projekta „Stop nasilju stop diskriminaciji“ .

Nakon potpisivanja ugovora, Crveni krst Bujanovac je formirao projektni tim za realizaciju projektnih aktivnosti i održao sastanke sa osnovnim školama na teritoriji opštine Bujanovac.

Projektom je planirano održavanje radionica sa decom od prvog do četvrtog razreda, kao i sa učenicima od petog do osmog razreda. Interaktivne radionice će voditi obučeni edukatori Crvenog krsta Bujanovac sa decom PU Naša radost Bujanovac, OŠ Branko Radičević iz Bujanovca,Vuk Karadžić  iz Levosoja i Ali Bektaši iz Nesalca

Na uličnoj akciji koja je takođe planirana projektom biće deljeni lifleti sa informacijama o bezbednosti na internetu, kao i informacije o diskriminaciji dece i sprečavanju nasilja među vršnjacima.

Biće organizovana tribina za roditelje na kojoj će stručnjaci iz oblasti bezbednost dece na internetu odgovarati na pitanja roditelja, kao i savetodavno razgovarati sa njima.

Projekat se sprovodi do decembra meseca.